Μενού

Επικοινωνία

Τούρκικα

Γιατί να μάθω Τουρκικά;

Ο Έλληνας που μαθαίνει Τουρκικά θα διαπιστώσει γρήγορα το πλήθος των κοινών λέξεων, εκφράσεων και την ομοιότητα ως προς την εκφορά του απλού καθημερινού προφορικού λόγου. Η δυσκολία στην Τουρκική γλώσσα έγκειται στη σύνταξη και στην πιο επίσημη εκφορά του λόγου είτε προφορικού, είτε γραπτού. Η απουσία βοηθητικών ρημάτων, άρθρων και γενών καθώς και η εκτεταμένη χρήση απαρεμφάτων και μετοχών προϋποθέτουν την καλή κατανόηση της γραμματικής και του συντακτικού εκ των έσω.

Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας ποικίλουν. Αφενός η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων με τη γειτονική χώρα επιτάσσουν την ανάγκη γνώσης της γλώσσας, όσο και το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Τούρκοι για την Ελλάδα. Αφετέρου, η Τουρκία και ιδιαίτερα η Κωνσταντινούπολη δεν προσελκύει μόνο Έλληνες τουρίστες αλλά και σπουδαστές με τα σύγχρονα πανεπιστήμια που διαθέτει. Να σημειώσουμε πως τα προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, όπως το Erasmus, διεξάγονται σε όλα τα πανεπιστήμια της Τουρκίας και η συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς η γνώση της Τουρκικής πριν αποφασίσει κάποιος σπουδαστής να συνεχίσει τις σπουδές του στην Τουρκία, είναι μια πολύ ώριμη κίνηση, η οποία θα τον βοηθήσει ακόμα από το πρώτο καιρό της προσαρμογής του στη χώρα.

To Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα

Γενικές Πληροφορίες
Αριθμός σπουδαστών : 3-6 άτομα

Πληροφορίες Τμημάτων
Επίπεδα Α1-A2-
Συνολικές Ώρες : 120 (27 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες
Επίπεδα A2- – B1-
Συνολικές Ώρες : 120 (27 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες
Επίπεδα B1- -B1
Συνολικές Ώρες : 120 (27 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες
Επίπεδα Β2
Συνολικές Ώρες : 120 (27 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες
Επίπεδα C1 ή C2
Συνολικές Ώρες : 162 (27 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 6 ώρες

Εξετάσεις
⦁ Tömer
⦁ Dilmer
⦁ Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία μας στο 2310 466794 κατά τις ώρες λειτουργίας μας ή συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να μας καλέσετε στον παρακάτω αριθμό και θα χαρούμε να σας λύσουμε τις τυχόν απορίες σας!

Scroll to Top