Μενού

Επικοινωνία

Εφηβικά Ιταλικά

Γιατί να μάθω Ιταλικά;

Η Ιταλική Γλώσσα είναι η γλώσσα της τέχνης, της ζωγραφικής, της αρχιτεκτονικής, της μουσικής και της μόδας. Η Ιταλία είναι η χώρα των πολιτισμού, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Δάντη. Η χώρα των μνημείων, της πίτσας και του καπουτσίνο. Είναι όμως και η χώρα των Πανεπιστημίων.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Ιατρική, την Αρχιτεκτονική, την Οικονομία, τη Μόδα, τον Tουρισμό ή τις Τέχνες ή αν θέλετε απλώς να ζήσετε την εμπειρία των προγραμμάτων Erasmus, η Ιταλία είναι η χώρα που θα σας προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Και μην ξεχνάτε ότι η Ιταλική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα στην Ιταλία, Ελβετία, Σαν Μαρίνο και Βατικανό με πάνω από 80 εκατομμύρια ανθρώπους να την ομιλούν ως κύρια γλώσσα. Τα Ιταλικά είναι η τρίτη (13%) πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μητρική γλώσσα!

IT 1 (για παιδιά 13 ετών και πάνω)

Το πρόγραμμα σπουδών είναι προσαρμοσμένο στο απαιτητικό σχολικό και εξωσχολικό πρόγραμμα των μαθητών αυτής της ηλικίας και το διδακτικό υλικό ανταποκρίνεται πλήρως στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Μαθαίνουν την ΑΒ, τα χρώματα, τις ημέρες, τους μήνες, τους πρώτους αριθμούς, να συστήνονται, να κάνουν ερωτήσεις, να διαβάζουν και να κατανοούν μικρούς διαλόγους και γνωρίζουν τους πρώτους χρόνους της γλώσσας.

Οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα να μιλούν και να γράφουν στην ιταλική γλώσσα. Στην πρώτη τάξη καλύπτεται το Α1 επίπεδο.

IT 2

Στη δεύτερη τάξη των Ιταλικών, σταδιακά οι μαθητές μιλούν και γράφουν στην ιταλική σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Α2 μπορούν να επικοινωνήσουν με ισπανόφωνο συνομιλητή καθώς και να κατανοήσουν ηχογραφημένους διαλόγους και ομιλίες εύκολου βαθμού δυσκολίας.

IT 3

Η τάξη αυτή καλύπτει το Β1 επίπεδο. Στο επίπεδο Β1 οι μαθητές αρχίζουν να μιλούν και να γράφουν στην ιταλική σε ικανοποιητικό βαθμό. Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της γραμματικής και είναι σε θέση να γράφουν σύντομες ολοκληρωμένες εκθέσεις και mail. Μπορούν να επικοινωνήσουν με ιταλόφωνο συνομιλητή καθώς και να κατανοήσουν ηχογραφημένους διαλόγους και ομιλίες μέτριου βαθμού δυσκολίας.

Τέλος είναι σε θέση να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας επιπέδου Β1.

ΕΠΙΠΕΔΟ Β2

Οι σπουδαστές ολοκληρώνουν τη γνώση της ισπανικής γραμματικής, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους με εκφράσεις και ιδιωματισμούς. και είναι σε θέση να γράφουν ολοκληρωμένες εκθέσεις, γράμματα, μέιλ αναφορές και άρθρα. Μπορούν να επικοινωνήσουν με σχετική άνεση με ισπανόφωνο συνομιλητή καθώς και να κατανοήσουν ηχογραφημένους διαλόγους και ομιλίες σημαντικού βαθμού δυσκολίας.

Επίσης εξασκούν την κριτική τους ικανότητα καθώς χειρίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό ισπανικά κείμενα από εφημερίδες & περιοδικά.

Με την ολοκλήρωση του επιπέδου Β2 προετοιμάζονται και συμμετέχουμε σε εξετάσεις αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας επιπέδου Β2.

ΕΠΙΠΕΔΑ C1-C2

Τα τμήματα επιπέδων C1 & C2 δημιουργούνται κατόπιν ζήτησης. Ως επί το πλείστον, η εκμάθηση και προετοιμασία για τις εξετάσεις γίνονται σε επίπεδο ιδιαίτερου.

Scroll to Top