Μενού

Επικοινωνία

Ακαδημαϊκή Μεθοδολογία

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Σχολείο μας λειτουργεί με βάση τις διαχρονικές αξίες του αλληλοσεβασμού, της συνέπειας και της διαρκούς συνεργασίας του με την οικογένεια του μαθητή.

Η κατάταξη των νέων μαθητών στο σωστό επίπεδο σπουδών, θεωρείται απολύτως αναγκαία και γίνεται με αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης. Τα ενισχυτικά μαθήματα που παρέχονται κατά τη διάρκεια του έτους βοηθούν τους μαθητές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του μαθήματος.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ – ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩN

Τα βιβλία που επιλέγουμε προέρχονται από τους καλύτερους εκδοτικούς οίκους και είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στην διδασκαλία μέσω διαδραστικού πίνακα. Επίσης, πιστεύουμε και αποσκοπούμε στην πλήρη εμπέδωση των νέων εννοιών κατά τη διάρκεια του μαθήματος κι όχι στον αλόγιστο φόρτο καθηκόντων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Οι καθηγητές στο E.L.B. ακολουθούν ένα ετήσιο πρόγραμμα σπουδών (Syllabus) με συνέπεια και υπευθυνότητα. Επίσης, συμπληρώνουν γραπτές αναφορές για την επίδοση του κάθε μαθητή.

Υπάρχει εβδομαδιαία συνάντηση με τη Διεύθυνση για ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση. Η διαδικασία του κάθε μαθήματός τους είναι καταγεγραμμένη στα Φυλλάδια Σχεδίου Μαθήματος (Lesson Plans).

Το διδακτικό προσωπικό επιμορφώνεται συνεχώς ενδοσχολικά, αλλά κι εκτός σχολείου. Κάθε Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του E.L.B. είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να παρέχει πληροφορίες για το εκπαιδευτικό ζήτημα που σας απασχολεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται καθημερινά με ποικίλους τρόπους (ορθογραφία, προφορικά, tests, quizzes, διαγωνίσματα τριμήνου).

Οι εξετάσεις τριμήνου διεξάγονται 3 φορές το χρόνο (αρχές Δεκεμβρίου – αρχές Μαρτίου – μέσα Μαΐου) και πάντα προηγείται η κατάλληλη επανάληψη.

Οι εξετάσεις προσομοίωσης (Mock Exams) για τους υποψήφιους οποιουδήποτε πτυχίου, γίνονται 2 φορές το χρόνο και είναι υποχρεωτικές.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ως σχολείο που επενδύει στη δυναμική του χαρακτήρα και τις γνώσεις του κάθε μαθητή ξεχωριστά, θεωρούμε τη διαρκή επικοινωνία μας με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας.

Ως εκ τούτου χορηγείται:

ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κάθε παιδί ευαισθητοποιείται κι εμπνέεται αποκλειστικά και μόνο με τα κατάλληλα κίνητρα κι ερεθίσματα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες για ευγενή άμιλλα στην απόδοσή τους.

Τα clubs του σχολείου περιλαμβάνουν: Διαγωνισμούς Ορθογραφίας (Spelling Bee Competition), Αγγλικής Λογοτεχνίας (Bookworm Competition) και Ποίησης (Young Poets’ Society) και υπόσχονται να αναδείξουν τους ταλαντούχους και να εμπνεύσουν τους «εν δυνάμει» ταλαντούχους.

Ομαδικές εργασίες, ατομικό portfolio στο τέλος της χρονιάς, θεατρική/χορευτική ομάδα και συμμετοχή σε διαθεματικά προγράμματα κινητοποιούν όλους τους μαθητές.

Επίσης, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Γλωσσολογία και στην Μεθοδολογία της Διδασκαλίας, εμπλουτίζουμε το Πρόγραμμα Σπουδών. Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε δραστηριότητες ώστε να μάθουν σχετικά με τον πολιτισμό της ξένης χώρας και γιορτάζουν εθνικές ημέρες και γεγονότα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στο πλαίσιο των πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας που έχουμε υιοθετήσει, το σχολείο μας είναι πλήρως εξοικειωμένο με όλες τις νέες τεχνολογίες. Θεωρούμε ότι η τεχνολογία έχει θετική επιρροή στην μαθησιακή διαδικασία.

Η χρήση διαδραστικού πίνακα σε όλες τις αίθουσες, η δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς πλοήγησης στο Internet και η χρήση της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης του σχολείου αυξάνουν την ανταπόκριση των μαθητών καθιστώντας την εκμάθηση της ξένης γλώσσας πιο ελκυστική.

Έτσι, οι μαθητές συμμετέχουν δυναμικά στο ταξίδι της γνώσης, ανεξαρτήτως των μαθησιακών προτιμήσεών τους.

CHARITY SOCIETY

Το ELB ευαισθητοποιείται σε κοινωνικά ζητήματα και προσπαθώντας να δημιουργήσει πρότυπα στα σημερινά παιδιά – αυριανούς πολίτες του κόσμου, τους δίνει πολύτιμες εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Μερικές από τις δράσεις και τις προσπάθειές μας να προωθήσουμε αξίες ζωής και να ενθαρρύνουμε την φιλανθρωπία:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Let’s Talk

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ατομική συζήτηση με καθηγητή του σχολείου με σκοπό να βελτιώσουν τον προφορικό τους λόγο.

Blaze

Το περιοδικό δημιουργικής γραφής στοχεύει στην ανάπτυξη των γραπτών δεξιοτήτων του μαθητή και να τον κινητοποιήσει στον γραπτό λόγο. Η συντακτική τροποποίηση και αναπαραγωγή ενδυναμώνουν τη δουλειά μας και υποστηρίζουν την σπουδαιότητα του γραπτού λόγου στην εκμάθηση της γλώσσας.

Penpals

Οι μαθητές μας μοιράζονται πληροφορίες με μαθητές άλλων σχολείων σε όλο τον κόσμο με ανταλλαγή επιστολών, έναν υπέροχο τρόπο να συστήσουν τους εαυτούς τους, να περιγράψουν πλευρές της καθημερινότητάς τους και να χτίσουν νέες φιλίες.

Storytelling

Ένα τμήμα αφήγησης ιστοριών λαμβάνει χώρα μία φορά την εβδομάδα και οι μαθητές των junior τάξεων έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν με ιστορίες που αναβιώνουν από την δασκάλα τους κι έτσι μαθαίνουν με έναν δημιουργικό τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουν αλλά και βελτιώνουν τις δεξιότητες αφήγησης και κριτικής τους σκέψης.

Arts and Crafts

Η μέθοδος διδασκαλίας μας περιέχει εκμάθηση μέσω της δημιουργίας καλλιτεχνικών εργασιών ώστε οι μικροί μας μαθητές να μένουν εφευρετικοί και να αναπτύσσουν την λεπτή κινητικότητά τους. Έτσι μαθαίνουν στη δράση και στην καλλιτεχνική σκέψη, δουλεύοντας με έξυπνο και παραγωγικό τρόπο.

Cooking Experts

Μας αρέσει να μαθαίνουμε μέσω της μαγειρικής και το αποδεικνύουμε όποτε έχουμε την ευκαιρία! Gingerbread cookies κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, σοκολατένια cupcakes την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου, ετοιμασία pop-corn πριν την ώρα “Film Society” και μαγικά ποτά στην εβδομάδα του Halloween είναι κάποια από τα εκλεκτά προϊόντα που παράγουμε.

Get to Know Britain

Το να μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα πρέπει να περιλαμβάνει το να μαθαίνεις σχετικά με τα έθιμα της χώρας και για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό να μεταδόσουμε αυτές τις γνώσεις στους μαθητές μας. Το να γιορτάζουμε εθνικές ημέρες, το να μοιραζόμαστε πληροφορίες και να αφυπνούμε τη συνείδηση των μαθητών μας για παγκόσμια ζητήματα είναι μέρος του εκπαιδευτικού μας προγράμματος.

Film Society

Πριν τις διακοπές Χριστουγέννων και του Πάσχα μας αρέσει να παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας ταινίες, να επωφελούμαστε από τα γνωστικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν και φυσικά να χαλαρώνουμε και να διασκεδάζουμε! Η ομάδα κινηματογράφου του σχολείου μας έχει εκπαιδευτικό σκοπό και πάντα σχετίζεται με συζήτηση.

Quiz Time

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του νέου λεξιλογίου χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα εργαλεία εκμάθησης και πλατφόρμες που ενισχύουν την απόκτηση λεξιλογίου. Ένας ετήσιος διαγωνισμός ορθογραφίας λαμβάνει χώρα για να κινητοποιήσει ακόμη και τους πιο αδύναμους μαθητές.

Theatre Club

Η ομάδα θεάτρου προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους μαθητές μας. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις φωνές τους, το μυαλό τους και την καρδιά τους για να κάνουν τα μαγικά τους στη σκηνή. Αναπτύσσουν τις προφορικές επικοινωνιακές τους δεξιότητες και πολλές περισσότερες ικανότητες που θα τις χρησιμοποιήσουν στην μελλοντική τους ενασχόληση. Οι μαθητές μας συμμετέχουν στις θεατρικές συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και ταυτόχρονα προετοιμάζονται για τη Χριστουγεννιάτική γιορτή.

Literature Clubs – Skills Enrichment

Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα λογοτεχνίας και δεξιοτήτων της μία φορά την εβδομάδα και να έχει μεγάλα οφέλη. Με την ανάγνωση βιβλίων και μικρών ιστοριών, τη συμμετοχή σε παιχνίδια ρόλων, με τραγούδια και παρακολούθηση σύντομων video, τα μικρούλια μας διασκεδάζουν και επωφελούνται από όλα τα προνόμια που μας προσφέρει η λογοτεχνία. Οι μαθητές των senior τάξεων έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο reading, writing, speaking & listening με ποικίλες δραστηριότητες κι έτσι να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις των πιστοποιητικών.

HYBRID APPROACH

Εξαιτίας του COVID-19, το σχολείο μας δεν προσφέρει μόνο διαδικτυακά μαθήματα αλλά και υβριδικά. Η υβριδική μέθοδος διδασκαλίας συνδυάζει τη διδασκαλία εντός και εκτός φυσικής τάξης επιτρέποντας σε αυτούς που δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο να συνδέονται διαδικτυακά με τους συμμαθητές τους στο σχολείο. Σε αυτές τις πολύ απαιτητικές ημέρες, η τεχνολογία έχει θετική επιρροή στη συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα και το σχολείο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα ηλεκτρονικά μέσα για να υποστηρίξει αυτές τις μεθόδους διδασκαλίας. Το προσωπικό μας έχει εξειδίκευση στην διαδικτυακή εκπαίδευση κι έτσι όλοι οι καθηγητές μας εκπαιδεύουν και μαθαίνουν αυτές τις πολύ σημαντικές δεξιότητες στους μαθητές τους σε καθημερινή βάση.

Scroll to Top