Μενού

Επικοινωνία

Εφηβικά ΡΩΣΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΡΩΣΙΚΑ;

Η ρωσική γλώσσα, η γλώσσα του ρωσικού έθνους, ανήκει στις πιο διαδεδομένες γλώσσες και βρίσκεται στη πέμπτη θέση στον κόσμο μετά από την κινεζική, την αγγλική, την ινδική και την ισπανική. Είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ. Ανήκει στην ανατολική ομάδα των σλαβικών γλωσσών.H Ρωσική γλώσσα έχει πάρα πολλά κοινά με τη Ελληνική

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

 • Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι η γνώση μιας μη συνηθισμένης ξένης γλώσσας σας δίνει το πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια διευρυμένη εμπορική αγορά.
 • Ετησίως πάνω από 250.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα και το 60% του Ρωσικού τουρισμού επιλέγει ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα.
 • Οι ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από την Ρωσία 90% σε φυσικό αέριο και 30 % σε πετρέλαιο.
 • Την τελευταία διετία, οι Ρώσοι επιχειρηματίες αγόρασαν το 30% των καλύτερων ακινήτων στην παραλιακή ζώνη της Αττικής. Η ζήτηση υπερβαίνει τα διαθέσιμα ακίνητα.
  • 60% των καταναλωτικών προϊόντων της Ρωσίας προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 • Η Ρωσική γλώσσα βρίσκεται στη πέμπτη θέση στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών μετά από την κινεζική, την αγγλική, τη Χίντι και την ισπανική.
 • Η Ρωσική γλώσσα είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ, UNESCO, WHO, UNICEF . Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Eurobarometer” (1997) στις 34 χώρες της Δυτικής, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης η Ρωσική γλώσσα είναι βασική γλώσσα την οποία μιλάνε 34% ανθρώπων των παραπάνω κρατών.
 • Την Ρωσική γλώσσα μιλάνε 150 εκατομμύρια Ρώσους, 150 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη και Ασία. Περίπου 500.000 εκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε Ρωσικά σε όλο τον κόσμο.
 • Η Ρωσική γλώσσα διδάσκεται στις 140 χώρες του κόσμου. Η Ρωσική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα 7 κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τα Ρωσικά είναι η γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων 2014 ( Sochi )
  ΓΙΑTI Την Ρωσία και την Ελλάδα ενώνει κοινή θρησκεία και ιστορία.

RU 1 (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ)

Στόχος του τμήματος είναι η εισαγωγή στη Ρωσική γλώσσα και η κάλυψη του Α1 επιπέδου. Ο μαθητής στο τέλος του 1ου έτους  διαθέτει την ικανότητα να κατανοεί και να χρησιμοποιεί πολύ βασικές καθημερινές φράσεις που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Μπορεί να περιγράφει τον εαυτό του με απλές προτάσεις, να συμπληρώνει αιτήσεις, να γράφει απλά σημειώματα και μηνύματα.

RU 2 (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 13 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ)

Στόχος του τμήματος είναι η κάλυψη του Α2 επιπέδου. Στο επίπεδο αυτό ο μαθητής αποκτά τη βασική επικοινωνιακή ικανότητα να χρησιμοποιεί τη ρωσική γλώσσα σε συγκεκριμένες καταστάσεις σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών λειτουργιών, για να ανταποκρίνεται σε καθημερινές ανάγκες και καταστάσεις επικοινωνίας. Πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας βασικές γλωσσικές δεξιότητες σε καθημερινές καταστάσεις, που απαιτούν απλή και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών γύρω από οικεία θέματα. Να κατανοεί φράσεις και λεξιλόγιο που συνδέονται με τομείς άμεσης προσωπικής εμπειρίας (οικογένεια, αγορά, εργασία, διασκέδαση, ασχολίες κτλ.). Επίσης, πρέπει να έχει την ικανότητα να δίνει απλές πληροφορίες για τον εαυτό του ή για τρίτους, για το χρόνο, τον τόπο, τον τρόπο, την αιτία, να δίνει απλές οδηγίες, να ζητά να εξυπηρετηθεί σε καταστήματα, τράπεζες, εστιατόρια, σταθμούς και σε άλλους δημόσιους χώρους.

RU 3 (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 14 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ)

Οι μαθητές αυτού του τμήματος αναπτύσσουν την ικανότητα να καταλαβαίνουν όχι μόνο τα κύρια σημεία αλλά και αρκετές ουσιαστικές λεπτομέρειες ενός σχετικά απλού προφορικού λόγου που εκφέρεται σε φυσικό, αλλά όχι ιδιαίτερα θορυβώδες περιβάλλον, με την προφορά της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας, σε ρυθμό που είναι λίγο πιο αργός από τον κανονικό και αφορά οικεία θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, τη δουλειά του υποψηφίου, την ψυχαγωγία κτλ. Το επίπεδο Β1 (ТРКИ-1) είναι στόχος του τμήματος. Στο τέλος της χρονιάς, οι μαθητές μας συμμετέχουν στις αναγνωρισμένες εξετάσεις επιπέδου Β1 Πτυχίο ТРКИ-1. Первый сертификационный уровень.

Scroll to Top