Μενού

Επικοινωνία

Speaking Practice Programme

Speaking Practice Programme

Όταν ρωτάει κανείς τους μαθητές ή τους ενήλικες τι τους δυσκολεύει περισσότερο στην ξένη γλώσσα, η απάντησή τους είναι συνήθως «να μιλάω». Νιώθουν σιγουριά στον γραπτό λόγο, στη γραμματική και στο λεξιλόγιο, διαμαρτύρονται όμως, λέγοντας ότι όταν προσπαθούν να μιλήσουν ξεχνούν τους κανόνες, μπερδεύουν τις λέξεις και δυσκολεύονται να θυμηθούν απλές συντακτικές δομές. Μπορεί να έχουν καλή γνώση της ξένης γλώσσας, όμως σαστίζουν και νιώθουν αμηχανία, αμφισβητούν τις γνώσεις τους και η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει στον προφορικό λόγο. Πώς  μπορεί κανείς να το ξεπεράσει αυτό; Με εξάσκηση. 

Η δεξιότητα του προφορικού λόγου καλλιεργείται σταδιακά με πρακτική, καθοδήγηση και υποστήριξη. Γι’αυτό δηλώστε συμμετοχή στο Speaking Practice Programme του σχολείου μας και θα έχετε 30’ εξάσκηση προφορικού λόγου σε όποια γλώσσα επιθυμείτε για όσες φορές τον μήνα θέλετε, με τον τρόπο που θέλετε, online. 

  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Γερμανικά
  • Ισπανικά

Marialena Rizou, English Teacher

Η Μαριαλένα (Μαρία-Ελένη) Ρίζου είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια. Είναι πτυχιούχος της του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.  και έχει ολοκληρώσει κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην «Εκμάθηση και Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών». Εργάζεται στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης πάνω από 10 χρόνια και συνεχίζει να επιμορφώνεται επάνω στο αντικείμενο της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας και νέες παιδαγωγικές μεθόδους. Η διδακτική της ικανότητα σε συνδιασμό με το επικοινωνιακό ταλέντο της και την αστείρευτη ζωντάνια της έδεσε από την πρώτη στιγμή με τη φιλοσοφία του σχολείου μας και μετά από σχεδόν 8 χρόνια συνεργασίας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας. Η Μαριαλένα διδάσκει όλα τα επίπεδα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες οδηγώντας τους μαθητές της σε αμέτρητες επιτυχίες στις εξετάσεις γλωσσομάθειας καθώς και στον επαγγελματικό του τομέα.

Mariam Gamvrellis, English teacher

 I am a Native Greek-Canadian foreign language teacher and author, dedicated to enhancing language proficiency. With a specialization in Academic English for adult learners, I strive to provide a solid foundation for effective communication. Alongside this, I am an accomplished children’s story book author, fostering a love for language in young minds with a passion for nurturing language skills in individuals of all ages. My expertise also extends to Medical and Business language in Finance and Banking, catering to diverse language needs. Join me on this educational journey and unlock your linguistic potential! I bring a unique perspective to foreign language teaching and I aim to empower individuals with the necessary language skills for success. Join me on this linguistic journey and let’s explore the world of English together!

Eleni Vrousia, English teacher

Η Ελένη είναι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2012), και πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2016). Το 2012 εργάστηκε ως βιβλιοθηκονόμος εν ενεργεία στη Βιβλιοθήκη Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Επιτέλεσε content manager της κινηματογραφικής ιστοσελίδας popcorn.gr για 4 έτη και αρθρογράφος στην εφημερίδα  “Φιλμ Νουάρ” για μία δεκαετία. Εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας από το 2017 έως το 2022. Κατέχει πιστοποίηση πακέτων ρομποτικής LEGO Education WeDo 2.0, EV3 και Spike Prime από την εταιρία Eduk8. Η αγάπη της για την Αγγλική γλώσσα, για τη διδασκαλία αυτής και οι καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας της ήταν τα βασικά κριτήρια ώστε να ενωθεί με την υπόλοιπη οικογένεια του  E.L.B. από το Σεπτέμβριο του 2022.

Ζeina Mikhail, French Teacher

Η Ζena Mikhail γεννήθηκε στον Λίβανο και σπούδασε Διδακτική στο College National Orthodox, όπου αργότερα δίδαξε τη Γαλλική γλώσσα σε παιδιά και εφήβους.Επιπλέον, διδάσκει  Αραβικά, ως μητρική γλώσσα, ενώ μιλάει Αγγλικά και Ελληνικά, αφού έχει ελληνικές ρίζες κατά το ήμισυ. Μετά από 32 χρόνια εμπειρίας στην διδασκαλία της Γαλλικής γλώσσας στο College National Orthodox, η Zena αποφάσισε να μετακομίσει με την οικογένειά της,στην άλλη της πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Η ευγένιά της και η αγάπη της για τα παιδιά μαζί με τη μεγάλη της εμπειρία σε πρωτοποριακά μοντέλα διδασκαλίας της Γαλλικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα μας, έκανε τη συνεργασία μας μονόδρομο.

Theodoula Tsompanoudi, German Teacher

Η Θεοδούλα Τσομπανούδη γεννήθηκε στην Κολωνία Γερμανίας, ενώ σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτική της εμπειρία ξεκινάει το 1998 με την απόκτηση του πτυχίου της. Έχει διδάξει σε όλα τα επίπεδα της γερμανικής γλώσσας  σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ είναι εξετάστρια στις εξετάσεις ΚΠΓ για τη Γερμανική γλώσσα. Η εκπαιδευτική τεχνογνωσία του σχολείου μας στη γερμανική γλώσσας σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία της αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία των μαθητών μας.

Juan Francisco Barrios Martínez, Spanish Teacher

Ο Juan γεννήθηκε στην Μπαρρανγκίλλα της Κολομβίας. Ήρθε στην Ελλάδα το 1989 και σπούδασε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα των Μαθηματικών. Τον κέρδισε όμως η διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας, την οποία και υπηρετεί από το 2003 μετρώντας αμέτρητες επιτυχίες μαθητών του στις εξετάσεις του Instituto Cervantes & ΚΠΓ. Έχει διδάξει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η εναρμόνηση του Juan με την ομάδα μας έγινε από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας και παρότι συνεργάζεται μαζί μας από το 2021 αισθανόμαστε ότι ήταν από πάντα μαζί μας.
Επιλέξτε Γλώσσα*
Επιλέξτε Καθηγητή/ρια*
Ονοματεπώνυμο*
User e-mail*
Τηλέφωνο:*
Scroll to Top