Μενού

Επικοινωνία

Γιατί να μάθω Ρώσικα;

Γιατί να μάθω Ρωσικά;
Η ρωσική γλώσσα, η γλώσσα του ρωσικού έθνους, ανήκει στις πιο διαδεδομένες γλώσσες και βρίσκεται στη πέμπτη θέση στον κόσμο μετά από την κινεζική, την αγγλική, την ινδική και την ισπανική. Είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ. Ανήκει στην ανατολική ομάδα των σλαβικών γλωσσών.H Ρωσική γλώσσα έχει πάρα πολλά κοινά με τη Ελληνική.

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

 • Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι η γνώση μιας μη συνηθισμένης ξένης γλώσσας σας δίνει το πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια διευρυμένη εμπορική αγορά.
 • Ετησίως πάνω από 250.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα και το 60% του Ρωσικού τουρισμού επιλέγει ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα.
 • Οι ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από την Ρωσία 90% σε φυσικό αέριο και 30 % σε πετρέλαιο.
 • Την τελευταία διετία, οι Ρώσοι επιχειρηματίες αγόρασαν το 30% των καλύτερων ακινήτων στην παραλιακή ζώνη της Αττικής. Η ζήτηση υπερβαίνει τα διαθέσιμα ακίνητα.
 • 60% των καταναλωτικών προϊόντων της Ρωσίας προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 • Η Ρωσική γλώσσα βρίσκεται στη πέμπτη θέση στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών μετά από την κινεζική, την αγγλική, τη Χίντι και την ισπανική.
 • Η Ρωσική γλώσσα είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ, UNESCO, WHO, UNICEF . Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Eurobarometer” (1997) στις 34 χώρες της Δυτικής, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης η Ρωσική γλώσσα είναι βασική γλώσσα την οποία μιλάνε 34% ανθρώπων των παραπάνω κρατών.
 • Την Ρωσική γλώσσα μιλάνε 150 εκατομμύρια Ρώσους, 150 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη και Ασία. Περίπου 500.000 εκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε Ρωσικά σε όλο τον κόσμο.
 • Η Ρωσική γλώσσα διδάσκεται στις 140 χώρες του κόσμου. Η Ρωσική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα 7 κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τα Ρωσικά είναι η γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων 2014 ( Sochi )
  ΓΙΑTI Την Ρωσία και την Ελλάδα ενώνει κοινή θρησκεία και ιστορία.

To Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα

Γενικές Πληροφορίες
Αριθμός σπουδαστών : 3-6 άτομα

Πληροφορίες Τμημάτων
Επίπεδα Α1-A2-
Συνολικές Ώρες : 120 (30 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες
Επίπεδα A2- – B1-
Συνολικές Ώρες : 120 (30 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες
Επίπεδα B1- -B1
Συνολικές Ώρες : 120 (30 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες
Επίπεδα Β2
Συνολικές Ώρες : 120 (30 εβδομάδες)
Ώρες ανά εβδομάδα : 4 ώρες

Εξετάσεις
⦁ PYCCKИЙ ЯЗЬІК – ПОРОГОВЫЙ УРОВЕНЬ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ)
⦁ СЕРТИФИКАТ О ПРОХОЖДЕНИИ ГОСУДАРСТВЕННОГО ТЕСТИРОВАНИЯ ПО РУССКОМУ ЯЗЫКУτων Ομοσπονδιακών κρατικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας
⦁ Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία μας στο 2310 466794 κατά τις ώρες λειτουργίας μας ή συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να μας καλέσετε στον παρακάτω αριθμό και θα χαρούμε να σας λύσουμε τις τυχόν απορίες σας!

Scroll to Top