Μενού

Επικοινωνία

ταυτοτητα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Όλοι στο E.L.B. πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σχολική ζωή πρέπει να εμπνέει, να δημιουργεί κίνητρα και να εμπλέκει τους  μαθητές  από τη στιγμή που θα μπουν στο σχολείο μας έως την ημέρα αποφοίτησής τους. Η κοινότητά μας καλλιεργεί το πάθος και τον ενθουσιασμό για τη μάθηση μέσω εξαιρετικών εκπαιδευτικών πρακτικών. Θεωρούμε ως ευθύνη μας  να διευρύνουμε τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας και να αναπτύξουμε τα προσωπικά τους προτερήματα  μέσω της  εκμάθησης γλωσσών. Για να το κάνουμε αυτό στοχεύουμε στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησής τους, της επιμονής και της ακεραιότητάς τους, στη βελτίωση των  δεξιοτήτων επικοινωνίας ,αγκαλιάζουμε  τη δημιουργικότητα, ενθαρρύνουμε  την ομαδική εργασία και προωθούμε μια ανοιχτόμυαλη νοοτροπία.

Στο σχολείο μας , νοιαζόμαστε για το άτομο και υπερηφανευόμαστε για τη ζεστασιά της κοινότητάς μας στην οποία έχουν αξία όλοι οι μαθητές μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να ξεκλειδώνουμε τις δυνατότητες κάθε μαθητή και να τους εμπνέουμε να πετύχουν τους στόχους τους.

2014

Το σχολείο, σήμερα το 2014, αλλάζει επωνυμία κατοχυρώνοντας τη δική του ταυτότητα, έχοντας ήδη διακριθεί τόσο για τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας όσο και για την διαμόρφωση των χαρακτήρων των μαθητών του. Ποικίλα Προγράμματα Σπουδών που ικανοποιούν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών, αυστηροί έλεγχοι ποιότητας, άρτια τεχνολογική υποδομή και διαρκής ανησυχία για οτιδήποτε πρωτοποριακό, έχουν συντελέσει στις αμέτρητες επιτυχίες μας.

2014
2009

Το 2009 ανέλαβα εξ ολοκλήρου τη Γενική Διεύθυνση, Λειτουργία και Ανάπτυξή του.

Απέραντες ώρες αγάπης, αφοσίωσης κι ενδιαφέροντος για τις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων στον εκπαιδευτικό χώρο και καθημερινή εποπτεία στη σωστή ακαδημαϊκή πορεία του Σχολείου, με έχουν ωθήσει να οραματιστώ το επόμενο βήμα.

2009
1999

Το 1999 ήρθα σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του Κ.Ξ.Γ. Lord Byron κι εγκαινιάσαμε το Σχολείο της Θέρμης στο οποίο είχα τις αρμοδιότητες της Διευθύντριας Σπουδών – Διοίκησης και της καθηγήτριας Αγγλικής γλώσσας. Οι υψηλές υπηρεσίες του Σχολείου σύντομα το κατέστησαν πρωτοπόρο στην ευρύτερη περιοχή.

1999

Ανθρώπινο Δυναμικό

Το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό του Κ.Ξ.Γ. E.L.B. έχει επιλεχθεί με αυστηρά κριτήρια. Κοινό και κυρίαρχο χαρακτηριστικό όλων, είναι η ανιδιοτελής αγάπη και αφοσίωση για κάθε μαθητή ξεχωριστά κι όλη την ομάδα συνολικά. Αυτά τα γνωρίσματα σε συνδυασμό με τα υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα τους, καθορίζουν το πλαίσιο της επιτυχίας.

Η Φιλοσοφία μας

Το E.L.B είναι ένα σχολείο με μαθητοκεντρικό προσανατολισμό κι ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Επενδύουμε στην προσωπικότητα του μαθητή, αναζητούμε τα ιδιαίτερα χαρίσματά του ώστε να αναδείξουμε ευκολότερα τις μαθησιακές και γλωσσικές ικανότητές του. Η ξενόγλωσση διδασκαλία, πάντα με σαφή τα όρια της πειθαρχίας και του σεβασμού, γίνεται στα πλαίσια αλληλεπίδρασης, επικοινωνίας και βιωματικών δραστηριοτήτων. Για εμάς, η δημιουργία κινήτρων για γνώση και η σχέση εμπιστοσύνης που δημιουργούμε με τους μαθητές μας, είναι το διαβατήριο για την κατάκτηση της ξένης γλώσσας.  Ταυτόχρονα, φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε το γνωστικό υπόβαθρο των μαθητών με καλλιτεχνικά και πολιτισμικά ερεθίσματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους και θα τους οξύνουν το πνεύμα της διαπολιτισμικότητας.

Scroll to Top