Μενού

Επικοινωνία

Δευτερη Συνεδρία του E.L.B.’s Parents’ Club

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων του E.L.B., την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 μέσω ZoomΤο θέμα που θα συζητήσουμε αφορά όλους μας:

“Σχολική επίδοση, ψευδο-επίδοση, μελέτη στο σπίτι και σχολική φοβία”

Στόχος & Περιεχόμενο

Στόχος αυτής μας της συνάντησης θα είναι να αναλύσουμε την έννοια της σχολικής επίδοσης, τη σχέση της με την κοινωνική και ακαδημαϊκή επιτυχία αλλά και τη συσχέτισή της με την ανάπτυξη ανεξάρτητων, ισχυρών και υπεύθυνων παιδιών. Θα συζητήσουμε για το τι είναι η ψευδο-επίδοση και πώς δημιουργείται. Θα κουβεντιάσουμε για την ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν υπεύθυνα και να εμπλέκονται ενεργά με τη δική τους μελέτη.  Θα αναφερθούμε στο ρόλο της μελέτης στο σπίτι, με μεγάλη έμφαση στη δράση (ή ορθότερα στην απουσία δράσης)  του γονέα. Τέλος, θα συνδέσουμε το θέμα της επίδοσης με το θέμα της σχολικής φοβίας και θα αναλύσουμε το ρόλο που θα πρέπει να παίζει το σχολείο και η μάθηση στη ζωή του παιδιού ώστε η σχέση του με τη γνώση να είναι υγιής. 

Ομιλήτρια στη συνάντηση αυτή θα είναι η ακαδημαϊκή σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της εταιρείας Input on Education, κα Μαρία-Αραξή Σαχπαζιάν.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους και να μοιραστούμε όμορφα και δημιουργικά το απόγευμά μας.

 

Scroll to Top